NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

ASF va primi asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale pentru supracegherea pieţei de capital

Proiectul, finanțat de Comisia Europeană, se va derula pe o perioadă de un an și are ca scop încorporarea celor mai bune practici identificate la nivelul Uniunii Europene în procesul de redefinire a funcției de supraveghere a ASF, “către o abordare bazată pe risc, a societăților de investiții și administratorilor de fonduri care activează pe piața de capital autohtonă”.

“Numeroasele acte normative adoptate la nivel european, cu un impact semnificativ asupra pieței de capital, au relevat necesitatea dezvoltării unor metodologii și instrumente adecvate pentru autoritățile de supraveghere. Prin crearea unei sinergii între supravegherea off-site și cea on-site, ASF va implementa un proces de supraveghere eficient, atât din perspectiva conduitei pe piață, cât și a respectării cerințelor prudențiale, a societăților de investiții și administratorilor de fonduri. În acest proces, ASF va beneficia de sprijinul Băncii Mondiale, care pe baza experienței altor state membre și a bunelor practici, va contribui la dezvoltarea reformelor deja întreprinse de autoritatea din România în vederea creșterii convergenței în supraveghere și a îmbunătățirii instrumentelor necesare în identificarea și gestionarea riscului”, menționează ASF, în comunicatul citat.

Autoritatea de supraveghere a pieței asigurărilor și de capital adaugă faptul că “aceste obiective sunt în linie cu prioritățile inițiativei Comisiei Europene privind Uniunea Piețelor de Capital, proiectul fiind derulat cu sprijinul Serviciului privind Reformele Structurale al Comisiei Europene (SRSS), al cărui rol este de a susține reformele autorităților naționale care au ca obiectiv promovarea creșterii economice”.

ASF este autoritatea națională, înființată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea și supravegherea piețelor asigurărilor, a pensiilor private, precum și a pieței de capital. Autoritatea contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcționare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanți.

Citeşte şi ASF a stabilit tarifele maxim pentru RCA: 7.534 de lei pe un camion şi 6.600 de lei pe un autocar

 

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Economie

Articole asemanatoare

Leave a Response