NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Armenii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege noul preşedinte.

Armenii sunt aşteptaţi, luni, la urne, pentru a-şi alege noul preşedinte, în cadrul unui scrutin în care şeful statului Serge Sarkissian este marele favorit, informează b1.ro.

Scrutinul este şi un test pentru democraţie în această fostă republică sovietică după confruntările sângeroase de la alegerile prezidenţiale din 2008, notează AFP.

Circa 2,5 milioane de alegători sunt chemaţi să-şi aleagă noul preşedinte în cursul acestei votări care se va încheia la ora 16.00 GMT.

Preşedintele Serge Sarkissian, care candidează pentru un al doilea mandat în faţa altor şase concurenţi, este considerat marele favorit, înregistrând 69 % din intenţiile de vot, arată un sondaj de opinie.

Acesta le-a promis armenilor alegeri libere, motiv pentru care scrutinul va fi supravegheat de peste 600 de observatori internaţionali.

“Avem nevoie de alegeri libere şi corecte ca de oxigen. Şi avem astăzi toate mijloacele să organizăm cele mai bune alegeri posibile”, a declarat preşedintele în exerciţiu.

În 2008, victoria sa la prezidenţiale, contestată de opoziţie, a declanşat manifestaţii care au degenerat în confruntări după intervenţia poliţiei, soldate cu 10 morţi.

În 2012, alegerile legislative câştigate de Partidul Republican al lui Sarkissian au fost criticate pentru absenţa democraţiei de OSCE.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response