NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Anunţul surprinzător făcut de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, în primul său interviu după alegere: Obamacare este una dintre prevederile cele mai bune

În primul interviu acordat după anunţarea rezultatului cursei pentru Casa Albă, Donald Trump i-a surprins pe toţi cu noua sa atitudine. Candidatul vehement din campania electorală a dispărut, lăsând loc unui politician cu mai mult tact, notează The Independent. 

În cadrul interviului, republicanul a avut numai cuvinte de laudă la adresa contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, şi, de asemenea, a precizat că ar putea păstra refoma asigurărilor medicale, iniţiată de Barack Obama şi constant demontată în campania sa.

Una din promisiunile făcute de Donald Trump, în campania electorală, a vizat tocmai reforma “Obamacare”, legea din 2010 denumită oficial Affordable Care Act (Legea asistenţei cu costuri accesibile). Potrivit acestei legi, firmele de asigurare nu pot refuza asigurarea clienţilor deja bolnavi şi posibilitatea ca părinţii să prelungească asigurarea copiilor.

După alegerea sa ca cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, Trump a revenit asupra acestei reforme şi a adăugat că îi place mult.

“Îmi plac mult” aceste prevederi, a declarat Trump cunoscutei publicaţii economice, Wall Street Journal.

Mogulul republican explică faptul că a luat această decizie după ce s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele în exerciţiu.

“Voi avea grijă ca oamenii cu boli preexistente să fie, în continuare, asiguraţi fiindcă este una dintre prevederile cele mai bune. Şi prevederea referitoare la asigurarea copiilor care locuiesc cu părinţii pentru o perioadă mai lungă de timp, ne vom strădui să o păstrăm şi pe aceasta. Se vor adăuga nişte costuri, dar vom încerca să păstrăm aceste prevederi”, a declarat Trump.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response