NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Anunţul Gabrielei Firea: Parada militară de 1 Decembrie, din Bucureşti, va avea loc în zona Arcului de Triumf

Lucrările de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf vor fi încheiate pe 25 noiembrie, a anunţat, luni, edilul Capitalei, Gabriela Firea, aflată în vizită la şantierul acestui obiectiv istoric important.


Citeşte şi: Firea mai face o încercare de inaugurare a Arcului de Triumf. A treia, în şase luni


“Avem garanția din partea constructorului că lucrarea se va încheia maximum pe 25 noiembrie, astfel încât — așa cum am discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale — cu trei zile înainte de defilare să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum ca acest obiectiv să nu fie finalizat, pentru că am semnat și actele adiționale necesare, am făcut și toate plățile restante, am mediat conflictele care au apărut de-a lungul anilor între constructor, proiectant și consultant. Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă și intenția este clară, aceea ca oricine să poată vizita Arcul de Triumf”, a precizat edilul general.

Acest nou termen va facilita organizarea parade militare de 1 Decembrie. Gabriela Firea a declarat că Administrația Străzilor va amenaja treceri pietonale și semafoare, astfel încât obiectivul să poată fi dat circuitului turistic. 

Firea a declarat că, în urma consolidării, Arcul de Triumf va rezista la un cutremur de peste 8 grade. Izolatorii antiseismici au trebuit să fie omologați în Europa, iar procedeul a fost unul mai îndelungat, a menționat primarul general.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response