NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ansamblul rezidenţial Cortina Residence din București,în faliment, scos la vânzare

Firma Cefin Real Estate Alpha este deţinută de grupul italian Cefin şi fondul de investiţii american Heitman.

Licitaţia pentru vânzarea complexului, amplasat în zona Băneasa, va avea loc pe 10 octombrie, lichidatorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Compania a intrat în insolvenţă în luna iunie 2010, iar printre creditorii companiei se numără băncile Investkredit şi Volksbank, precum şi compania Romprest Service şi firma de construcţii elene Edrasis Psallidas. În acelaşi an, patru luni mai târziu a fost pronunţat falimentul ansamblului.

În aprilie 2007, dezvoltatorul a obţinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank şi Investkredit.

Lucrările de construcţie ale complexului, totalizând 270 de locuinţe, au fost stopate în anul 2009, moment în care 114 locuinţe erau deja vândute.
Investiţia pentru dezvoltarea complexului era estimată în 2006, la anunţarea proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat în mai multe proiecte imobiliare în România, cele mai mari pe segmentul spaţiilor industriale, iar în sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piaţa locală şi acţionar al firmei care importă marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investiţiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clienţii companiei includ instituţii internaţionale şi americane, fonduri de pensii, fundaţii şi investitori individuali.

În ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucureşti au intrat în insolvenţă sau în faliment din cauza scăderii drastice a vânzărilor de locuinţe, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol sau Laguna Residence.

Adevarul.ro

Articole asemanatoare

1 Comment

Trackbacks

  1. Anunturi Imobiliare Romania Ansamblul rezidenţial Cortina Residence din București,în faliment … | Anunturi Imobiliare Romania

Leave a Response