NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

50% dintre români sunt supraponderali. Ce loc ocupă România în topul european

Publicat la: 03.12.2012 13:59 Ultima actualizare: 03.12.2012 14:01

România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor supraponderale sau obeze, după ce în 2003 statisticile europene ne clasau pe locul 23.

Potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres,  statisticile recente realizate de Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon” din Bucureşti au relevat că 50% dintre români sunt supraponderali, iar 25% sunt obezi.

Astfel, 30% dintre romance sunt supraponderale, iar 20% dintre bărbaţi au o greutate peste normal. Cifrele sunt îngrijorătoare şi în ceea ce priveşte rata obezităţii în rândul copiilor, 40% dintre aceştia fiind afectaţi de creşterea exagerată a greutăţii corporale.

“Din păcate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea îşi doresc să scape de surplusul ponderal peste noapte şi refuză să înţeleagă că aşa ceva nu este posibil. Aşa se explică faptul că peste 80% dintre cei care mi se adresează au urmat cel puţin o dietă de înfometare, au slăbit şi au crescut apoi în greutate mai mult decât la începutul dietei”, a declarat dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie.

În acelaşi timp, medicul a avertizat că încercarea multora de a pierde în greutate într-un timp cât mai scurt este o practică agresivă pentru sănătatea organismului.

Astfel, atunci când în dieta zilnică există un număr foarte redus de calorii metabolismul începe să încetinească viteza arderilor. În plus, în momentul în care se renunţă la înfometare, kilogramele se depun imediat şi chiar în număr mai mare, a averizat dr. Lygia Alexandrescu.

Hidratarea insuficientă este o altă greşeală, deoarece pentru controlul greutăţii şi pentru menţinerea stării de sănătate se recomandă un aport mediu de apă de 30 mililitri pe kilogram corp în 24 de ore. De asemenea, lipsa micului dejun slăbeşte organismul şi-l face vulnerabil în faţa mai multor afecţiuni.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response