NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

13 persoane au fost arestate în China, după accidentul în care au murit 74 de oameni într-o centrală electrică

Treisprezece persoane au fost plasate în detenție în China după prăbușirea unei platforme de șantier într-o centrală de cărbune, care a provocat moartea a 74 de persoane, a anunțat vineri AFP citată de Agerpres.

Un eșafodaj metalic instalat într-un turn de răcire în construcție de la centrala electrică din Fengcheng, în provincia Jiangxi din centrul țării, s-a prăbușit joi dimineață, omorând 74 de persoane. Două persoane au fost de asemenea rănite.

Nu a fost oferită nicio informație privind identitatea persoanelor reținute, nici motivul plasării lor în detenție.

Operațiunile de salvare erau aproape încheiate vineri dimineață, a precizat Xinhua.

Printre cei 68 de morți deja identificați, cel mai tânăr avea 23 de ani, iar cel mai în vârstă — 53.

Viceguvernatorul provinciei, Li Yihuang, și alți doi funcționari au făcut o plecăciune joi seară în semn de respect în cadrul unei conferințe de presă difuzate la televiziunea publică, declarându-se “extrem de întristați” de accident și transmițând condoleanțe familiilor victimelor.

Fotografii de la locul catastrofei arată o masă de schele metalice deformate, zeci de salvatori în salopete portocalii, excavatoare, macarale și câini de căutare încercând să scoată victimele de sub dărâmături.

“Toți cei care se aflau pe platformă au căzut și au fost zdrobiți de armătura din oțel și de alte materiale”, a povestit Wang Yaosheng, un supraviețuitor intervievat de cotidianul Xinjingbao (Beijing News).

Pe rețelele de socializare, numeroși internauți au lansat vineri apeluri la identificarea celor vinovați și au denunțat condițiile de muncă, într-o țară în care regulile de protecție sunt frecvent încălcate.

Victimele munceau pe un șantier de extindere a centralei, deschis în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârșitul anului 2017 — începutul anului 2018, pentru o investiție totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response